• contact@auto-lion.ro
 •   In perioada 15 Iunie - 30 Iunie suntem in concediu!

Termeni si conditii

Puteti achizitiona produse prin simpla trimitere a unui email sau prin intermediul formularului "CERE OFERTA" care se gaseste in dreptul fiecarui produs. Cererea va fi preluata de unul dintre reprezentantii firmei noastre, urmand a fi procesata in cel mai scurt timp.
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului. Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum. Denuntarea de contract se face numai in scris.
Cheltuielile de transport pentru returnare vor fi suportate de catre cumparator, deci nu trimiteti produsele cu plata ramburs. Returnarea sumelor se va face in cel mult 30 zile de la data primirii produsului de catre Auto Lion.
Prin nereturnarea produsului in termenul si conditiile mentionate mai sus consideram ca ati luat la cunostinta instructiunile de utilizare ale produselor cumparate si va obligati sa le respectati. In acest context Auto Lion nu isi asuma nici o responsabilitate pentru riscurile sau pagubele rezultate in urma utilizarii produselor achizitionate de dvs.

Plata poate fi efectuata ramburs la livrarea produsului sau prin transfer bancar (in cazul produselor ce trebuie comandate sau a celor mai scumpe de 1.000 lei). Plata prin transfer bancar va putea fi efectuata doar in cazul primirii unei facturi proforma.

Puteti intra in posesia produselor solicitate in urmatoarele moduri, in functie de dorinta dumneavoastra:

 1. ridicare de la sediul nostru.
 2. produsul va fi livrat prin curier rapid (Fan Courier).

Costurile de livrare depind de greutatea coletului, forma coletului si de localitatea de livrare. Orice comanda cu o valoare de peste 400 lei beneficiaza de transport gratuit pe raza orasului Bucuresti in limita a 5Kg. In principiu, noi nu adaugam pe factura costul de livrare, acesta se plateste direct firmei de transport.

Produsele cumpărăte prin intermediul Auto-lion.ro sunt noi, în ambalaje originale și beneficiază de garanție, conform prevederilor legale în vigoare (OUG 21/1992, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Legea 449/2003, cu modificările și completările ulterioare) și politicilor comerciale ale producătorilor. Termenul de garanție decurge din momentul facturării produsului. Pierderea certificatului de garanție sau a facturii duce la pierderea garanției. Nu putem elibera duplicate pentru certificatul de garanție.

Termenul de garantie acordat de SC Xiona Grup pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta îndelungata (conform specificatiilor tehnice ale producatorului) este de 18 luni de la data înscrisa pe factura de vanzare.

Piesele de folosinta indelungata sunt: ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulatii planetare, elemente de caroserie, elemente de directie, elemente de frana, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe de esapament, rulmenti, fise de bujii, piese de electromotor si alternator, piese de motor în miscare.

Produsele care prezinta în perioada de garantie defecte de material sau de fabricatie, vor fi inlocuite cu altele noi, conform legii.

Vanzatorul este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

 1. Piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, îndoituri, rupturi, deformări
 2. Masina a fost folosit în alte scopuri decât cel prevazut de constructor sau a fost exploatat în conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, taximetrie, etc)
 3. Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat în catalogul producatorului
 4. Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date gresite (tip masina, serie caroserie etc) sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de înlocuit
 5. Piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii împreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate
 6. Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat RAR
 7. Piesa prezinta o uzura normala


Piesele care fac obiectul unei reclamatii în garantie vor fi însotite de urmatoarele documente:
 1. Copie dupa factura de achizitie cu care a fost cumparata piesa
 2. Dovada montarii într-un service autorizat R.A.R (deviz de montaj) si documentele fiscale aferente
 3. Nota de constatare emisa de catre un serviciu autorizat R.A.R. prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea
 4. Copia dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului
 5. Copie autorizatie R.A.R. a service-ului unde s-a facut montajul
 6. Nr. de km la montarea si demontarea piesei


Reclamatia depusa de cumparator va fi analizata si va primi un raspuns în termen de 7 zile lucratoare de la data receptiei produselor reclamate la sediul vanzatorului, însotite de toate documentele enumerate mai sus. In cazul în care reclamatia a fost justificata, vânzătorul se obligă la înlocuirea produsului în termen de 30 zile.

In cazuri speciale când părtile nu ajung la un consens cu privire la reclamatia de garantie, partile vor trimite piesele pentru analiza la un specialist în domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atat pentru vanzator cat si pentru cumparator. Cheltuielile ocazionale de efectuare a analizei vor fi suportate de partea în culpă.

In cazul pieselor originale importate la cererea EXPRESA a clientului nu se accepta retur!

Nu se acorda termenul de 18 de luni la urmatoarele categorii de piese: filtre (de ulei, aer, combustibil, habitaclu), becuri, stergatoare de parbriz, burdufe, bujii de aprindere si incandescente, garnituri metaloplastice si simeringuri, curele de transmisie si distributie, elemente de aprindere.

Cumparand de la acest Magazin, sunt de acord ca datele mele personale sa fie publicate in Baza Nationala ClientiNeseriosi.ro in cazul in care nu ridic coletul.